Reglement inwendige orde Envoyer
Écrit par CAPPE Thierry   
Lundi, 11 Août 2008 01:10

Belgisch Verbond voor Minigolf vzw

Reglement inwendige orde

icon-pdf 
Download het reglement inwendige orde hierHistorieken doelstelling

Op 25 april 1964 werd door verschillende actieve minigolffederaties in België besloten om te fusioneren en samen het Belgische Verbond voor Midgetgolf, vzw B.V.M.G., te vormen. Van dat ogenblik af was het voor alle geïnteresseerden mogelijk om tot het vzw B.V.M.G. toe te treden en deel te nemen aan nationale en internationale competities. Momenteel stellen wij vast dat ongeveer 13 verenigingen (de werkelijke leden) met in totaal een 300 tal spelers, deze stap naar een nationaal niveau hebben gezet.
Westelden ook vast dat andere clubs en terreineigenaren wel nood hebben aan een overkoepelende organisatie, maar dat om te spelen op nationaal niveau de lat te hoog ligt. Met de invoering van de nieuwe VZW wetgeving, en de daarbijhorende aanpassing aan het reglement van inwendige orde, werd aan deze nood een oplossing gegeven zodat ook deze anderen nu de kans is gegeven om aan de activiteiten deel te nemen van verschillende onderdelen van het vzw B.V.M.G. zoals overleg per taalfractie, opleiding, enz..
Na de statuutwijziging van 2004 is de naam veranderd in Belgisch verbond voor minigolf.
De doelstellingen van het vzw B.V.M.G. kan je terugvinden in de statuten onder artikel 4.

Inleiding

Het reglement van inwendige orde is opgesteld als gedetailleerde aanvulling van de hernieuwde statuten zoals deze in 2004 ter publicatie aan het Belgische staatsblad aangeboden werden.
Het reglement van inwendige orde omvat ondermeer het organigram met de structuur van het vzw B.V.M.G. , de verschillende voorziene mandaten, de taakbeschrijvingen van de verschillende blokken en mandaten en de werkingsprocedures.
Behalve de statuten en het reglement inwendige orde bestaat er nog het sportreglement.
Dit sportreglement is gebaseerd op de sportreglementatie van het W.M.F. (World Minigolf Federation), en valt onder de verantwoordelijkheid van het nationale sportcomité.
Het sportreglement omvat het sportreglement op zich, de technische beschrijvingen der banen, de baanreglementatie, de wedstrijdformules zoals zij het volgende seizoen zullen toegepast worden en een lijst met sancties tegen de sportieve overtredingen begaan gedurende de wedstrijden ingericht onder de verantwoordelijkheid van het vzw B.V.M.G..
Zoals al eerder gesteld is het sportreglement van het vzw B.V.M.G. een afgeleide van de sportreglementatie van het W.M.F., specifieke afwijkingen voor de Belgische realiteit zijn hier echter mogelijk.

Mise à jour le Lundi, 19 Septembre 2011 20:21
 

UBMG-BVMG Contacten CS/SC

Calendrier / Kalender

< Janvier 2018 >
Lu Ma Me Je Ve Sa Di
1 2 3 4 5 6 7
       
8 9 10 11 12 13 14
       
15 16 17 18 19 20 21
       
22 23 24 25 26 27 28
       
29 30 31        
       

A venir / Aankomende

  • Il n'y a aucun évènement